Üzenőfal

mate0130

Veszprém-Dózsaváros 15 mm ma reggelig, nem is tudom mikor kaptunk utoljára egyszerre ennyit, én június elejére emlékszem talán.

3 hét 3 nap
VMeteo-Zooltán

Visszanéztem akkor a radart, nem volt nyoma ilyen intenzitásnak, de igen, konvektívnél bármi lehet Smile

3 hét 4 nap
mate0130

Köszi, én is azért írtam mert soknak éreztem és fennakadt ezen a szemem, de szerintem mégiscsak valós, mert visszanéztem az állomás csapadékgrafikonját és pont a soulclipse által jelzett időben esett le a csapadék nagy része. Illetve jelezték onnan a helyszínről nekem, hogy nagyon szakadt egy darabig. Ezek szerint telitalálat lehetett, konvektív csapadéknál végülis bármi lehet.

3 hét 5 nap
VMeteo-Zooltán

A 11-et soknak érzem, nem volt ilyen kitartó, de igen, volt akkor egy zápor Vp felett, ami a nyugati részt érintette.

3 hét 5 nap
soulclipse

mate0130!
Simán lehet, a radar alapján 1 ó 35-kor volt nagy zuhé, egy foltban és a környékén. nova v.hol a tüzér u. környékén 2,1-et mért.

3 hét 5 nap
mate0130

Létezhet hogy én éjjel 2 körül mértem 11,4 mm csapadékot a Dózsában? Ennyit mutat a mérő de nagyon meglepett, vannak még 2-3 mm-es adatok a környéken de ez olyan soknak tűnik.
Volt valami zápor az idő tájt?

3 hét 5 nap
VMeteo-Zooltán

Sekély köd reggel. Közeledik az ősz...

1 hónap 1 nap
VMeteo-Zooltán

Köszi Smile Szeptemberben meg már kopaszak lesznek a fák?

1 hónap 4 nap
walaki

Egy kis fényképalbum a lakótelepről (Veszprém, Haszkovó-Jutasi lakótelep) https://tinyurl.com/2gwsj6ds

1 hónap 5 nap
deedar

Szerintem túlságosan a nyers adatokra támaszkodik a modell alapú elorejelzés. Ez ma a trend és nem csak meteorológiában

1 hónap 5 nap
Noli

azzal meg aztán végképp nem tud senki se számolni...

1 hónap 5 nap
Noli

Az volna az érdekes, ha a most dolgozó fiatal előrejelzőket párba állítanák a tapasztalt nagy öregekkel, hogy azok mit szednek ki egy ilyen helyzetből. Ebből kiderülne, hogy egyszerűen tapasztalatlanság, vagy más-e a gond. Én gyanítom, hogy más. Kb. azóta csúsztak ennyire el az előrék, mióta a covid elején a légiforgalmi (repcsikkel mért) légköri adatok elkezdtek hiányozni a modellekből. Nem tudom, hogy pl. ezek mennyire tértek vissz? Emellett egyre jobban bekavar a klímavátlozás is,

1 hónap 5 nap
Noli

Szerintem a legnagyobb gond az, hogy mindenki a saját utcájára érti az egész előrét, innen nem lehet nyerni, akármennyire is pontos az OMSZ. Mindemellett még mindig spéci helyzetben van a Kárpát-gödör. Ahogy azon senki se akad fenn, ha a téli hidegpárnákat nem látják a modellek, a mostanihoz hasonló helyzetekre is alkalmazni kéne valami extra tudást. Nem gondolom, hogy van hazánkban olyan számítási kapacitás, amivel a több rácspontos mérés segítene. folytatom.

1 hónap 5 nap
VMeteo-Zooltán

Biztos vagyok benne, hogy nagyon alapos kiértékelést kap a helyzet. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy hol ment el ez a dolog. Egyszerűen ilyes kis területre korlátozódó időjárási helyzethez kevés adat áll rendelkezésre a pontos számításokhoz.

1 hónap 5 nap
deedar

A hétvége nagy tanulsága, hogy egyes időjárási modellek vagy összeszedik magukat, vagy az emberek szemében nem lesz több a meteorológia, mint áltudomány.

1 hónap 5 nap
Hozzászóláshoz regisztráció vagy belépés szükséges.

Oldalak

Váltás teljes nézetre